Kommunen och folkhälsan

image144

Kan en Xrunda-anläggning vara något för din kommun?

Kommuner arbetar ihärdig med folkhälsofrågan. Hur motiverar man den stora mängd människor som inte gillar gym, som aldrig brytt sig om att motioner eller som helt enkelt inte ser vikten i röra på sig?


Folk älskar frågesport så vi tänkte -Varför inte göra den gamla fina tipspromenaden lite mer lätthanterlig, roligare och litet modernare? Vi ville också att den skulle vara tillgänglig för alla under veckan.

Det handlar inte bara om motion.

Det handlar även om gemenskap. Här träffas gamla vänner, unga familjer, nyinflyttade och motionärer. Ja, när det ordnas med tipspromenad så möts människor och är deltagarna nöjda med frågorna så säljs det extra mycket fika. 

Vi hoppas Xrundan gör att fler och fler föreningar börja ordna tipspromenader så här kan kommunen hjälpa sina föreningar.

Varför fungerar Xrundan för många?

Xrundan med sitt enkla digitala koncept ger den mest bekväma person en liten anledning att gå en runda.

  • Frågorna är unika och varierande och uppdateras varje vecka!
  • Deltagarna är med och tävlar men här handlar det INTE om fysisk prestation utan om att ha lite kul, svara på några frågor att ha lite tur på skiljefrågan. 
  • När deltagaren gått klar sin runda så får hen sitt resultat.
  • I appen ser också deltagaren hur lång hen har gått med Xrundan.
  • På söndagen visar vi allas placeringar på vår hemsida och här kan man även se hur många som svarade rätt och fel och så visar vi facit förstås. 
  • Vissa kommuner ger t.o.m. ut priser med hjälp av Xrundans team.

Ger er investering något resultat?

Mycket pengar satsas på svensk folkhälsa. 

När kommunen investerar i Xrunda-anläggningar och tjänsten man får ni rapporter varje månad som bekräftar resultat! 

Vi vill att våra partner kommuner ska se effekten av dess investering. I abonnemanget inkluderar vi en detaljerad månadsrapport som visar t.ex. ålder, kön, antal deltagare och medelåldern på alla sammanlagda kommunrundor. 

Våra partner kommuner

image145
image146
image147
image148