Xrundan i kommunen

image53

MOTION, KUNSKAP OCH INFORMATION

Xrundan är en hälsofrämjande motion- och  kunskaps-app med många möjligheter tack vare dess digitala plattform där man kan skapa olika sorters aktiviteter. 


Kommuner arbetar ihärdig med folkhälsofrågor. 

Hur motiverar man den stora mängd människor som inte gillar gym, som aldrig brytt sig om att motioner eller som helt enkelt inte ser vikten av att röra på sig?

 

Folk älskar frågesport så varför inte göra den traditionella tipspromenad lite enklare, roligare och något modernare? Abonnerar kommunen på Xrundan så ingår två riksquiz. Ett för vuxna och ett för barn (barnens frågor återkopplas med mer information).  Dessa Riksquiz finns tillgängliga hela veckan och frågorna byts ut varje söndag. 

Xrundan handlar mer om att göra något roligt än att motionera (motionen får man på köpet).


Så mycket mer!

Många kommuner lägger ner mycket möda och tid i syfte att förvalta viktiga historiska platser eller försöka locka människor till kommunens egna naturpärlor.  Varför inte hänga med i tiden och erbjuda besökarna information via QRkoder eller via Xrundans interaktiva karta där besökaren kan klicka på en ikon för att komma åt informationen.  

Informationen kan ges i text-, bild-, ljud eller videoformat.

Visst handlar det om att röra sig.

Såhär går Xrundan digitala frågesport till i snabba drag:

Deltagarna installerar en gratis app på sin mobil, går en runda på 2,5 - 4 km och svarar på frågor genom att skanna Xrundans QRkodsskyltar. Skyltarna sitter uppe året runt.

Efter installation och driftsättning skickas rapporter med deltagarstatistik till kommunen varje månad. Kommunen kan nu på ett mätbart sätt öka antalet motionstillfällen hos invånarna. 

...och lite om folkbildning också.

Vill kommunen använda Xrundan som ett folkbildningsverktyg så är det enkelt att skapa egna lokala quiz. Här kan ni använda Xrundans digitala plattform för att t.ex. informera om konceptet "Fairtrade", "Globala mål" eller typ "Hälsoveckan". Dessa quiz kan invånarna sedan delta i då dom går en Xrunda vars anläggning redan finns i kommunen. 

Varför inte göra en rolig tävling av det hela för att locka folk till att gå!

Kommunens abonnemang hjälper föreningar

När en förening ordnar med en tipspromenad handlar det mycket om gemenskap. Här träffas gamla vänner, unga familjer, nyinflyttade och motionärer. Man gör något tillsammans. 


Kommunens abonnemang öppnar upp möjligheter för föreningar. Om en förening vill främja motion och erbjuda en aktivitet i sin del av kommunen så kostar bara materialet och installationen av anläggningen. 


Vill en förening driva en tipspromenad i vinstsyfte, betalar de en liten årsavgift.


Det är väldigt enkelt för en förening att använda Xrundan som underlag till sin tipspromenad, här sparas mycket tid. Föreningen tar emot en startavgift och säljer fika...vi gör allt annat! Efter eventet får föreningen en resultat-rapport på de deltagarna som betalade startavgiften!


Intressant nog, är Xrundans veckotävling och en förenings tipsrunda inte konkurrerande. Folk som gillar "evenemang" går föreningens evenemang (vanliga frågor eller Xrundan som underlag), och folk som kanske inte hann delta i föreningens tipspromenad kan gå Xrundan när som helst men fortfarande stödja förening under veckan.


Alla som deltar i en förenings tipspromenad är även med i Xrundans/Kommunens vecko- och månadstävling. Se "Vinster" nedan.

Xrundan konkurerar inte med befintliga tipsrunda-evenemang!

Xrundan anses som en bra kompliment till befintliga tipspromenader.


Även föreningar som driver vanliga tipsrundor erbjuder Xrundan, och även på samma bana.


Det finns en absolut skillnad mellan ett riktigt "evenemang" och en promenad där man ta del av en aktiv frågesport!


Gamikation - mässor, marknader, osv

Vill du ge mässa- och marknadsbesökare (och utställare!) något spännande att göra? Använd Xrundan som en "samla poäng" tävling.  Utställare som vill, kan erbjuda ett par tre frågor som besökare kan svara på. Desto fler poäng besökaren samlar, desto större chans till vinst! Det gäller besöka så många utställare som möjligt och svara på så många frågor som möjligt! 

Resultatrapporten blir tillgänglig redan samma kväll!

Ännu fler funktioner...men ändå väldigt enkelt!

Xrundan som motion- och folkbildningssystem är mycket enkelt och prisvärt. 


Det finns mer att berätta och visa, och det gör vi gärna! 

Hör av er med frågor, och vill ni så kan vi ordna en online demonstration. 


Det finns en "kontakta oss" knapp längst ner på denna webbsida.

Klicka på loggorna för att läsa om Xrundan i dessa kommuner!

image54
image55
image56
image57
image58
image59

Månadsrapport

image60

Ger er investering något resultat?

 

Mycket pengar satsas på svensk folkhälsa. 

När kommunen investerar i Xrunda-anläggningar och tjänsten får ni rapporter varje månad som bekräftar resultat! 

Vi vill att våra partner kommuner ska se effekten av dess investering. I abonnemanget inkluderar vi en detaljerad månadsrapport som visar t.ex. ålder, kön, antal deltagare och medelåldern på alla sammanlagda kommunrundor.   

Om ni vill veta just hur många deltog i en av era folkbildningsquiz, är det lätt att få fram den rapporten också.En prisvärd investering

Anläggningskostnad och Årsabonnemang

Första årets investering för komma igång med Xrundan i kommunen är mellan ca 24000 kronor och 30000 kronor, beroende på vem installerar anläggningen, och om ni vill att Xrunda-teamet hanterar vinstutskick. 


Andra året betalar kommunen endast ett årsabonnemang på 12000 kronor och om ni vill att vi hanterar vinster,  mellan 3500 kronor och 6000 kronor för Xrundan Rewards vinstutskick tjänsten (se nedan).


Med ett årsabonnemang, kan kommunen installera ett obegränsad antal anläggningar. Dessutom får föreningar som är intressade av att driva tipspromenader eller företagsaktiviter, en mycket reducerad abonnemangskostnad.


Hur av er för mer information om priser, osv.

Säkert vinstkupong utskick- och inlösensystem

image61

Extra uppmuntran för deltagare i kommunen!

Vecko- och månadstävlingar vinster

Flera kommuner ordnar priser för veckans- och/eller månadsvinnare.  Det är bara att förse Xrunda-teamet med en liten kupong som till badhuset** till exempel! Vi tar hand om resten och skickar ut vinster varje vecka och/eller varje månad.

Föreningar som driver tipspromenad evenemang kan också nyttja Xrundans automatiska vinstutskickar-tjänst.


**Badhusets personal kan smidigt verifiera att kupongen är riktigt. Dessutom får vinst-sponsorn ett bekräftelse mejl  när kupongen använts. När kupongen används "försvinner" den, d.v.s. kupongen kan bara lösas en gång.


Hör av er om ni vill prova på Xrundans vinst-utskick och hantering.


GDPR / Data-Protection

Xrundans teknologiska samarbetspartner

Xrundans teknologiska samarbetspartner

Xrundans teknologiska samarbetspartner

image62

Både Xrundans app utvecklare, 360technosoft, och vår "prize fulfillment" partner, Liquid Barcodes, är ISO certifierade.  Du kan läsa mer om detta här och här

Amazon Web Services (AWS)

Xrundans teknologiska samarbetspartner

Xrundans teknologiska samarbetspartner

image63

 Xrundan är hosted av Amazon Web Services (AWS). Xrundan är ansvarig för säkerheten "in the cloud" och AWS är ansvarig för säkerheten "of the cloud". 

Våra partner kommuner

image64
image65
image66
image67
image68
image69
image70