Kommunen och folkhälsan

image458

Hur kan Xrundan hjälpa kommunen?

Kommuner arbetar ihärdig med folkhälsofrågan. Hur motiverar man den stora mängd människor som inte gillar gym, som aldrig brytt sig om sport eller som helt enkelt inte ser vikten i röra på sig?


Folk älskar frågesport så vi tänkte -Varför inte göra den gamla fina tipspromenaden lite roligare och litet modernare? Vi ville också att den skulle vara tillgänglig för alla under veckan.

Varför fungerar Xrundan för många?

Xrundan med sitt enkla digitala koncept ger den mest bekväma person en liten anledning att gå en runda.

  • Frågorna är unika och varierande
  • Deltagarna är med och tävlar men här handlar det INTE om fysisk prestation utan om att ha lite kul, svara på några frågor att ha lite tur på skiljefrågan. 
  • När deltagaren gått klar sin runda så får hen sitt resultat.
  • I appen ser också deltagaren hur lång hen har gått med Xrundan.
  • På söndagen visar vi allas placeringar på vår hemsida och här kan man även se hur många som svarade rätt och fel och facit förstås. 
  • Vissa kommuner ger t.o.m. ut priser eller ber Xrundans team att skicka ut priser.

Ger ert arbete något resultat?

Mycket pengar satsas på svensk folkhälsa men vad blir det för resultat? Kan ni följa utvecklingen av ert arbete och era åtgärder? Får ni valuta för pengarna? 

Vi vill att kunden ska se effekten av dess arbete. I abonnemanget inkluderar vi en detaljerad månadsrapport som visar t.ex. ålder, kön, antal deltagare och medelåldern på alla sammanlagda kommunrundor men även på varje individuell runda. 

Våra partner

image459
image460
image461